advertise

کناف چیست؟ | کاربرد و مزایا

از طراحی های پیشرفته ای که امروزه برای نمای داخلی ساختمان بکار گرفته می شود کناف ها هستند. کناف ها یکی از این طراحی های خاص و منحصر به فردی هستند که در چند سال اخیر جایگاه پرطرفداری در معماری و طراحی داخلی پیدا کرده و بازخورد خوبی هم داشته اند.
این مدل دکوراسیون، این امکان را به طراحان داده تا بتوانند طراحی های خاصی را روی سقف و دیوار های داخلی ساختمان اجرا کنند.کناف ها صفحات روکش داری گچی اند و به نوعی نسل جدید گچ به شمار می روند. 
با ورود کناف ها به عرضه ساخت و ساز و نمای داخلی ساختمان، تمامی کارهای ساختمانی که با گچ و دیگر متریال قابل انجام بودند، جایگاه خود را از دست داده و طرح کناف جدید با تنوع بیشتر و سرعت کار بالاتر جایگزین شدند. شما می توانید با خیال راحت؛ صفر تا صد طراحی و اجرای کناف را به پرشین کناف بسپارید.

معرفی انواع کناف

کناف سقف

کناف سقف از پرکاربردترین و پرطرفدارترین مدل های کناف ها هستند که انواع مختلفی دارند: سقف کاذب یکپارچه یا ساده؛ سقف کاذب دکوراتیو و سقف کاذب متحرک، انواع سقف کناف اند. سقف کناف را می توان با توجه به دکوراسیون و چیدمان فضا به اشکال مختلف طراحی کرد:
سقف کناف مستطیلی، سقف کناف دایره ای، سقف کناف گنبدی شکل، سقف کاذب تونلی، سقف کناف با حاشیه ساده، سقف کناف با نور مخفی در حاشیه، سقف کاذب کمانی، سقف کناف منحنی و... .
از انواع این طرح ها می توان برای سقف پذیرایی، سقف اتاق خواب، سقف آشپزخانه، حمام و... استفاده کرد.

کناف سقف | پرشین کناف

کناف دیوار | پرشین کناف

کناف دیوار

کناف دیوار این روز ها یکی از عناصر پرطرفدار در دکوراسیون داخلی به شمار می آید. که طرح ها و کاربردهای زیادی دارند.
طراحی کناف دیوار پذیرایی، طراحی کناف دیوار اتاق خواب، طراحی کناف پشت تلویزیون و کناف دیوار راهرو از پرطرفدارترین کاربرد های کناف دیوار اند. کناف های دیوار نیز مانند انواع کناف های سقف قابلیت رنگ آمیزی داشته و می توانند با کاغذ دیواری، سنگ، چوب و ... ترکیب شوند.


مزایای کناف

پیش از آنکه به مبحث مزایای کناف بپردازیم؛ باید بگوییم که در این قسمت، مزایای سیستم کناف را در مقایسه با سیستم های مشابه همچون رابیتس کاری بیان کرده ایم. بنابراین به طور کلی از مزایای سیستم کناف می توان به موارد زیر اشاره کرد:
کناف ها فرم پذیری بالایی دارند و به سادگی به هر فرم و شکلی در می آیند.
این متریال ساختمانی، پوششی اند که می توان به راحتی تاسیسات ساختمانی را از آن ها عبور داد پیاده سازی و اجرا این نوع دیوار ها در مقایسه با سایر متریال ها، سرعت بالاتری دارد.
کناف ها را بلافاصله بعد از تولید می توان نصب کرد. بعد از نصب کناف به راحتی می توانید به تاسیسات دسترسی داشته باشید. نصب کناف سبب می شود ساختمان وزن سبک تری داشته و تخریبات آن در برابر زلزله کمتر شود.
بر روی کناف ها می توان رنگ، کاغذ دیواری یا هر طرح دیگری را بکار برد.

مزایای کناف | پرشین کناف

مزایای سقف کناف| پرشین کناف

در زمان اجرای طرح کناف، دست طراحان کاملا باز است.
زمانی که برای عناصر دکوراسیون یک ساختمان هزینه می کنیم، انتظار از مد افتادن و کهنه شدن آن را هم داریم، اما کناف ها در سطح جهانی مورد استقبال اند و دیرتر از مد افتاده و کهنه می شوند.
اگر بخواهیم با دید اقتصادی و توجیه مالی به کناف ساختمان نگاه کنیم، می توان گفت که بدون شک ارزش ساختمان چند برابر هزینه های صرف شده برای ساختمان خواهد شد.
عایق حرارتی و صوتی مناسبی هستند. از مقاومت بالایی در برابر آتش سوزی برخوردارند.
قابلیت بازیافت بیش از ۷۵ درصد مصالح مصرفی و کاهش نخاله های ساختمانی داشته؛
و در آخر قیمت تمام شده کناف ها نسبت به مصالح مشابه پایین تر است.


معایب کناف

در حال حاضر؛ با توجه به ویژگی ها و مزیت هایی که کناف ها دارند؛ اولین گزینه برای سقف های کاذب، به شمار می آیند. شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که آیا کناف ها ممکن است عیب و ایرادی هم داشته باشند؟
در پاسخ باید گفت که بله؛ این متریال ساختمانی، در صورتی که درست اجرا نشوند، علاوه بر مزیت، معایبی هم دارند. این معایب معمولا ناشی از اجرای نامناسب و ضعیف کناف ها بوده و عیب ذاتی نیستند.
عدم مقاومت نسبت به ضربه
کناف ها در برابر ضربه مقاوم نیستند، برای مقاوم سازی آن ها لازم است تا روی آن ها گچ اندود شود. هرچند که این متریال ساختمانی در برابر ضربه، عملکرد ضعیفی دارند، اما اگر بعد از نصب سوراخ یا شکسته شوند، قابل ترمیم اند.
عدم مقاومت نسبت به رطوبت
کناف ها به خصوص کناف سقف بکار می روند، در برابر آب مقاوم نیستند. البته کناف های ضد آب هم هستند که می توانند در محیط های مرطوب مورد استفاده قرار گیرند. کناف های ضد آب مقاومت بسیار زیادی در برابر بخار آب دارند.
پخش گرد و خاک
همیشه در اجرای کناف ها، چه کناف های سقف و چه کناف دیوار، گرد و خاک زیادی تولید شده و به راحتی در کل ساختمان پخش شده و حتی به نقاط دور تر از محل اجرای کار هم می رسند. در نتیجه بعد از پایان کار باید کل ساختمان تمیز شود، که این موضوع ممکن است روی هزینه های شما تاثیر داشته باشید.


اجرای کناف

 اجرای کناف با توجه به فضا و محیطی که کناف قرار است در آن اجرا شود، بستگی دارد. اجرای کناف باید توسط افراد ماهر و به یکی از روش های زیر انجام شود:
کناف کاری متحرک
روش کناف کاری متحرک در مراکز تجاری و ادارات انجام می شود. این روش اجرا کناف با توجه به لوازمی که در سقف نصب می گردد امکان پذیر است و از رایج ترین روش های نصب کناف به شمار می آید.
کناف کاری ثابت
کناف کاری های ثابت بیشتر جنبه تزئینی دارند و معمولا برای سقف منازل استفاده می شوند. در این روش می توان از نورپردازی هم استفاده کرد و به همین جهت، اهمیت بالایی دارد. پروژه های انجام شده توسط تیم متخصص پرشین کناف را می توانید در لینک زیر مشاهده نمایید.

طراحی و اجرای کناف | پرشین کناف

مراحل اجرای کناف

به طور کلی مراحل اجرای کناف به این صورت است:
۱. در مرحله اول، لازم است تا پیش نیازهای زیر سازی آماده شوند. در این مرحله؛ محاسبه فاصله سازه های باربر و پنل خور بر اساس وزن اجرای کناف کاذب، پوشش کاری و میزان مقاومت در برابر آتش سوزی ضروری است.
۲. سپس؛ در صورت نیاز، آویزها و سازه ترازها نصب شده و نوبت به سازه های پانل خور، باربر، بادبندی و بازشوها می رسد.
۳. و بعد از آن صفحات روکش دار گچی و لایه عایق متصل می شود و مرحله آخر درزگیری شده و صفحه برای رنگ آمیزی آماده می شود.


پانل کناف | پرشین کناف

پانل کناف

این روزها استفاده از کناف برای زیبا سازی فضای داخلی ساختمان، بسیار رایج است. این صفحات روکش دار گچی یا همان پانل کناف، به لحاظ مشخصات و موارد استفاده، شامل موارد زیر اند:
• صفحات معمولی (Reguler Board)
• صفحات مقاوم در برابر رطوبت (Moisture Resistant Board)
• صفحات مقاوم در برابر حریق (Fire Resistant Board)
• صفحات مقاوم در برابر حریق و رطوبت (Fire & Moisture Resistant Board)


پانل کناف معمولی (Reguler Board)

 این نوع پانل ها، صفحات روکش داری اند که لبه بلند (طولی) و سطح آن ها با مقوای محکم پوشیده شده است.
از این مدل پانل ها برای سقف کاذب، دیوار های جدا کننده، طراحی های داخلی متفاوت، پوشش دیوارهای سنتی به جای گچ و خاک و گچ کاری استفاده می شود.

پانل کناف معمولی (Reguler Board) | پرشین کناف

پانل کناف مقاوم در برابر رطوبت | پرشین کناف

پانل کناف مقاوم در برابر رطوبت (Moisture Resistant Board)

 از دیگر انواع پانل کناف موجود در بازار، صفحات مقاوم در برابر رطوبت MR هستند. این پانل ها صفحات روکش داری اند که گچ تشکیل دهنده آن ها با مواد مقاوم در برابر رطوبت پوشیده شده است.
از این پانل ها علاوه بر مواردی که برای پنل های معمولی اشاره کردیم، در حمام، دستشویی و آشپزخانه هم استفاده می شود.


پانل کناف مقاوم در برابر حریق (Fire Resistant Board)

 این نوع کناف ها، صفحاتی روکش دارند که در ترکیبات گچ آن ها، فایبرگلاس هم بکار رفته که آن ها را در برابر آتش مقاوم می کند.
از صفحات مقاوم در برابر آتش FR برای پوشش دیوار های سنتی، دیوارهای جدا کننده، سقف کاذب و محیط هایی مثل تیرهای بتونی و فلزی و ستون ها که به مقاومت در برابر آتش نیاز دارند و همچنین پوشش دهی طراحی داخلی مجتمع های تجاری استفاده می شوند.

پانل کناف مقاوم در برابر حریق | پرشین کناف

پانل کناف مقاوم در برابر حریق و رطوبت | پرشین کناف

پانل کناف مقاوم در برابر حریق و رطوبت (Fire & Moisture Resistant Board)

صفحات مقاوم در برابر حریق و رطوبت (Fire & Moisture Resistant Board) صفحات روکش داری اند که گچ آن ها دارای فایبرگلاس و مواد مقاوم در برابر رطوبت است و مقوای آن ها نیز با مواد مقاوم در برابر رطوبت پوشیده شده است.
موارد استفاده از صفحات مقاوم در برابر آتش و رطوبت FM هم مانند کناف های مقاوم در برابر آتش بوده و در آشپزخانه، حمام و دستشویی هم استفاده می شود.


سازه کناف ( پروفیل کناف ) | پرشین کناف

سازه کناف ( پروفیل کناف )

سازه یا پروفیل کناف چیست؟
پروفیل کناف، زیر سازی کناف یا همان زیر سازی گچبرگ است که با هدف اینکه گچبرگ به درستی در سقف کاذب ثابت بماند انجام می شود.
پروفیل ها صفحاتی با روکش های سیمانی یا گچی و مقطع هایی فلزی اند که با صفحات عایق صوت و حرارت هستند ترکیب می شوند. ضخامت پروفیل ها معمولا بین ۳ تا ۶ میلیمتر است.
به طور کلی؛ پروفیل هایی که در صنعت و ساختمان استفاده می شوند، به دو دسته تقسیم می شوند: پروفیل کناف گالوانیزه سقفی و پروفیل کناف گالوانیزه دیواری.


اجزای تشکیل دهنده پروفیل های کناف

اجزای تشکیل دهنده پروفیل های کناف عبارتند از:
زیرسازی گالوانیزه
اتصالات پیچ و مهره
عایق های حرارتی و صوتی
مسائل مربوط به درزگیری مانند بتونه
صفحات دارای روکش سیمانی و ترکیبات گچی

اجزای تشکیل دهنده پروفیل های کناف | پرشین کناف

کاربرد کناف

دیوارهای جدا کننده کناف

از دیوار های جدا کننده کناف، برای تقسیم فضای داخلی ساختمان استفاده می شود. از آن جایی که این دیوار ها غیر باربر هستند، وزن زیادی را هم تحمل نمی کنند.
دیوار های جدا کننده کناف قاب های فولادی سبک به شکل مقطع های U و C هستند. فضای خالی داخل دیوارهای جدا کننده کناف، به شکل عایق های صوتی و حرارتی عمل می کنند.

دیوار جدا کننده کناف | پرشین کناف

دیوار پوششی کناف | پرشین کناف

دیوارهای پوششی کناف

از دیوارهای پوششی کناف برای موارد زیر در ساختمان ها استفاده می شود:
بازسازی کارآمد و سریع دیوارهای بنایی قدیمی
پوشش دیوار های بنایی جدید
بهسازی صوتی و حرارتی ساختمان ها
دیوارهای پوششی کناف انواع مختلفی دارند: دیوار پوششی کناف بدون سازه و دیوار پوششی با سازه.


انواع دیوار پوششی کناف

دیوار پوششی کناف بدون سازه
دیوار پوششی کناف بدون سازه، یک لایه صفحه مرکب یا یک لایه صفحه روکش دار (صفحات گچی پوشش شده با عایق) به وسیله پرلفیکس (چسب خمیری مخصوص) به صورت مستقیم به دیوار زمینه متصل می شوند.
دیوار پوششی کناف با سازه
در دیوار پوشش کناف سازه، صفحات روکش دار گچی روی زیر سازی فلزی (مستقل با متصل به دیوار زمینه) پیچ شده که سطح بدون درز و یکپارچه آن قابلیت اجرا کاغذ دیواری، رنگ آمیزی و کاشی را هم دارد.


سقف کاذب کناف

سقف کاذب یکپارچه

سقف کاذب کناف، سقف های سبکی هستند که به واسطه تولید صنعتی، مشخصه های فنی خاصی دارند؛ مقاومت بالا در برابر زلزله از مهم ترین مشخصه های این سقف ها است و جایگزینی مناسب برای انواع سقف های کاذب غیر استاندارد اند. از مزیت های سیستم سقف کاذب یکپارچه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
انعطاف در طراحی معماری و ساخت
ساخت سقف های معلق دکوراتیو
عدم نیاز به پیش بینی آویز ( مثل سقف های کاذب با مصالح بنایی)

سقف کاذب مشبک

سقف کاذب مشبک به شکل شبکه ای از سازه های سپری هستند که تایل های گچی را نگه می دارند. این شبکه ها به وسیله آویزهای قابل تنظیم یه سقف اصلی وصل می شوند.
تایل های گچی در این شبکه ها قرار گرفته و ساختار اصلی سقف کاذب کناف را تشکیل می دهند. از مزیت های سقف کاذب مشبک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
نصب آسان و سریع سقف کاذب کناف
دسترسی سریع و آسان به تاسیسات پشت سقف
نگهداری و تعمیر آسان


قیمت کناف

قیمت کناف، طراحی و اجرای آن، سوالی است که بسیاری از کاربران به دنبال آن هستند؛ پس توضیحاتی که درباره قیمت کناف در ادامه قرار دارد را از دست ندهید. عوامل و شرایط متعددی در تعیین قیمت کناف تاثیر دارند؛ که شامل:
طراحی:اشکال منحنی از اشکال خطی با گوشه های تیز گران تر اند.
مصالح مصرفی: قیمت مصالح مصرفی از جمله پنل، پروفیل و پیچ از برند های معتبر بیشتر از انواع متفرقه است.
موقعیت محل نصب: در صورتی که نصب آویز سقف یا دسترسی به محل نصب سخت باشد، دستمزد اجرا بالاتر است.
متراژ محل نصب: قیمت کناف؛ به ازای یک واحد، در متراژ های کم، افزایش پیدا می کند.

قیمت کناف | پرشین کناف

طراحی، نظارت و اجرا کناف

همانطور که در خانه انواع لوازم دکوری و مبلمان راحت و دوست داشتنی قرار می دهیم؛ باید به طراحی دیگر بخش های خانه هم به همین میزان توجه داشته و در طراحی کناف ها نیز حساسیت به خرج دهیم. برای طراحی کناف نکات زیر را رعایت کنید:
۱. به نوع فضای خود دقت کنید
دقت داشته باشید که طرح هایی که برای سقف انتخاب می کنید، متفاوت از طرح های دیوارهاست، همچنین اتاق خواب، پذیرایی، آشپزخانه و... با یکدیگر متفاوت اند. معمولا طراحی کناف برای اتاق نشیمن،اتاق پذیرایی و اتاق خواب، پیچیده تر از طرح های سرویس بهداشتی و حمام است، هر که به نوع فضای داخلی و مهم تر از همه سلیقه شما هم بستگی دارد.

طراحی کناف سقف| پرشین کناف

طراحی و اجرا کناف دیوار| پرشین کناف

۲. سبک طراحی داخلی فضای خود را بشناسید
درباره توجه به فضا برای طراحی کناف، پیش تر هم تاکید داشته ایم. برای انتخاب طرح باید اطمینان داشته باشید که طرح کناف انتخابی، چه برای سقف و چه برای دیوارها با فضای داخلی شما هماهنگی داشته و مطلوب باشد. برای مثال، طرح های قوس دار و منحنی و استفاده از ابزارهای تزئینی گچی، برای فضاهای کلاسیک، گزینه های بسیار مناسب اند.
۳. ارتفاع سقف و ابعاد محیط
برخی فضاها سقف بلند و برخی سقف کوتاهی دارند، در نظر داشته باشید که معمولا استفاده از کناف برای فضاهایی که ارتفاع سقف آن ها کم است مناسب نیست، مگر آنکه از رنگ آمیزی روشن استفاده شود. ابعاد فضا، در طراحی کناف برای دیوار هم تاثیر دارند. سعی کنید برای فضاهایی که ابعاد کوچکتری دارند، از طرح های ساده تر و سبک تر با رنگ های روشن استفاده کنید.